Moció per al nomenament de fills predilectes a la Coordinadora de Segregació i autors de l’himne de les Alqueries

Durant molts anys els veïns i veïnes de les Alqueries va lluitar units per allò que consideraven just, la constitució del nostre poble com a municipi independent. Les ganes de llibertat, el sentiment de pertinença i d’arrel a la nostra terra van unir a tot el poble, esdevenint les Alqueries un referent de dignitat arreu del País Valencià.
Els primers anys de democràcia eren (com els actuals) temps difícils, però de canvis i esperances, els valencians estrenàvem estatut d’autonomia, la llarga nit del franquisme començava a quedar lluny i les alquerieres i alqueriers varen saber aprofitar l’ocasió, que amb la força i rebel•lia de la nostra gent va donar per fi els seus fruits.
Va ser aquell històric 25 de juny de 1985 quan les Alqueries esdevingué municipi independent de Vila-real, un dia que quedarà per sempre a la memòria de totes i tots.

Sense oblidar com hem dit que aquest fet va ser fruit de l’esforç col•lectiu de tot un poble, no podem oblidar però, que unes persones concretes van tindre un especial protagonisme, els membres de la Coordinadora de Segregació, unes persones que de manera altruista i desinteressada es van deixar la pell pel seu poble, sense el seu esforç i la seua generositat no haguera estat possible el somni, ells són encara hui un referent per a tots i totes que per sobre les nostres diferències treballem per al progrés i futur de les Alqueries.

Tot poble necessita símbols, referents on identificar-se col•lectivament per sobre d’ideologies i creences o classes socials, així ho varen entendre els autors del nostre himne, i així ho ratificat el pas del temps fent d’ell la nostra principal ensenya, la qual tots i totes cantem amb orgull, per això també haurien de tenir el seu merescut reconeixement.

Enguany s’ha acomplert el trenté aniversari de la independència de les Alqueries, i a pesar del temps, des del Grup Municipal de Compromís creiem que no s’ha fet el reconeixement que els pertoca per part de l’ajuntament i pensem que ja toca fer un pas endavant i donar-los el que sobradament mereixen.

I és per això que aquest grup municipal proposa al ple les següents mesures:

1-Nomenar fills predilectes de les Alqueries a tots els membres de la Coordinadora de Segregació.
2-Nomenar fills predilectes als autors de l’himne de les Alqueries.

Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.