Des de Compromís per les Alqueries ens hem manifestat sempre i clarament contra el PAI del golf Subirana, que es volia executar a la nostra població. Així ho manifestàvem al nostre programa electoral: No volem un futur basat en un urbanisme desmesurat i destructiu,que pretenia multiplicar varies vegades les vivendes i la població de les Alqueries. Nosaltres apostem pel futur de la nostra agricultura i no per voler ser el balneari i el casino d’ Europa.

Així ho vàrem dir al plenari especial i urgentíssim on s’ aprova definitivament el camp de golf per part del PP i del PSOE, en el qual, l ‘equip governant ens acusà de no saber el que déiem, que no volíem el futur i benestar del poble, a més d’ anar en contra de tots perquè “el 90% del poble esta a favor del golf”.

Doncs bé, ara eixe futur tant prometedor que ens oferia el PSOE amb la col·laboració necessària del PP, ens pot eixir ben car. L’ obstinació dels dos grans partits pel progrés destructiu, quan ja la bombolla immobiliària ja havia esclatat feia temps; quan estem vivint les conseqüències dramàtiques del malson de l’ especulació urbanística… Resulta que ara eixes actituds messiàniques, que nosaltres no compreníem, ens poden hipotecar el futur.

L’ empresa  Calviga renuncia a la seua condició d’ adjudicatària de l’ obra basant-se en unes modificacions posteriors, tot emparant-se en el Reglament d’ Ordenació i Gestió urbanística (ROGTU), el qual entre altres coses diu al seu article 259.2 “l’ adjudicatari podrà renunciar a l’adjudicació si esta suposa compromisos distints als que ell va oferir”.

El pitjor, però, és que ara l’ empresa demana que, davant aquestes modificacions, i d’ acord amb el plenari del 27 de decembre del 2010, es liquide el Programa d’Actuació Integrada i l’Ajuntament retorne els diners corresponents a la valoració de “La Casa de la Música” i el camp de futbol.

Cal remarcar que aquest pèssim escenari va ser negat una vegada i una altra pels qui ens governen, fins que ens han portat a aquest embolic, del qual serà difícil eixir-ne bé. I tot perquè l’Equip de Govern s’ha deixat emportar per absurds somnis de grandesa, arrossegant un poble sencer a la vora d’un clot; i no precisament d’aquells que es fan servir per a jugar al golf.