Davant la nostra moció del 8M la regidora de cultura, economia, hisenda i medi ambient comença la seua resposta dient, citem textualment, “su confusión ideológica utilizando como referente el día de la mujer mete en la misma empanada la democracia, la agenda 2030…”. Entenem que el discurs dels seus companys de govern a la Generalitat, l’extrema dreta, els haga arribat i calat tant que fins i tot ara ho repeteixen vostès també, però: clar que l’agenda 2030 va estretament relacionada amb el feminisme, amb “les dones”, ja que veiem que fer servir el terme feminisme, tot i que simplement es refereix a la tan nomenada “igualtat” els fa por. La igualtat de gènere i la reducció de les desigualtats són pilars de l’agenda, que és un full de ruta. 

Ens alegra que admitisquen que encara queda molt per fer, tot i que algunes de les branques on vostès assenyalen que ja existeix igualtat, com, per exemple, el món universitari i investigador, queden molt lluny de ser igualitàries. 

Nosaltres no busquem “la confrontación directa contra los hombres” ni tampoc a la “destrucción de la unidad familiar y al fomento interesado de otras alternativas de organización social”, tot i que no entenem ben bé que significa açò últim. 

Per últim, volem tractar el tema de l’accessibilitat i del cas concret del carrer Castelló, on, com diem a la instància presentada pels veïns i veïnes no es va tindre en compte la percepció dels usuaris per a valorar l’impacte en l’accessibilitat enfront del canvi que podria ocasionar el canvi d’estacionament i es va prendre una decisió de manera unilateral sense avisos, diàleg i participació ciutadana ni informes previs.

Ens pareix perfectament que s’oferisquen alternatives d’accessibilitat per a fer més fàcil la vida de les persones, però això és contrari a iniciar canvis unilaterals que perjudiquen al veïnat.