Destarifo institucional:

Darrerament, l’actuació de l’equip de govern ha estat caracteritzada per la improvisació, manca d’idees i decisions unilaterals sense sentit.Així, el nostre ajuntament més que una institució pública, a hores d’ara, s’assembla més a l’escenari d’un sainet valencià. Això, si no fóra perquè afecta i molt a la vida diària del nostre veïnat, ens podria fer fins i tot gràcia. Doncs estem assistint atònites a coses que popularment diríem que: “són de traca”. N’és un bon exemple d’aquestes polítiques erràtiques, la darrera proposta de modificació de crèdit. Presentada pel partit socialista i com sempre sense haver negociat res amb ningú, aquesta volta ni amb els seus socis de govern: Ciudadanos.Dita modificació, de crèdit era de 604.050 euros, la major part, 457.000 anava destinada a amortitzar el deute municipal. Nosaltres ens vàrem oposar perquè ni estàvem d’acord amb la forma ni amb el fons. D’una banda, pensem que aquestes maneres d’actuar, sense donar l’oportunitat als altres Grups Municipals a dir la seua, no la trobem normal en un govern en minoria. Ni tampoc pensem que siga la forma més democràtica de fer les coses. I per altra banda, ens oposem a aquesta modificació de crèdit per raons purament ideològiques. No hi ha ara per ara, cap raó ni legal ni econòmica per amortitzar el deute, ja que ja es van amortitzar vora 235.000€ aprincipi d’any. I a més a més, existeixen prioritats socials i d’infraestructures molt més urgents . Dit d’una altra manera, nosaltres pensem que cal prioritzar els interessos de la gent als de qualsevol entitat bancària. És per tot allò exposat anteriorment que el Grup Municipal de Compromís perles Alqueries, vam demanar deixar la modificació damunt la taula. Tant PSOEcom PP i Ciudadanos es mostraren favorables a aquesta proposta. La sorpresa va vindre de la mà de Ciudadanos que i quan ja estava a punt d’acabar el ple,s’ho van pensar millor i volien aprovar la modificació. Cal dir que el reglament del plenari ho prohibeix expressament, per la qual cosa la modificació va quedar finalment en suspens.

Tanmateix, també volem fer esment de la mala gestió de l’Escoleta Municipalper part de l’equip de govern, ja que ha obert un bossa per al personal educador sense tenir en compte els terminis del procediment, abocant a les famílies a patir un canvi del personal amb el curs ja començat. Això mostra la poca sensibilitat que tenen cap al cicle d’aprenentatge de l’alumnat més menut i en conseqüència el despreci cap al benestar familiar. A més, volem ressaltar l’abandonament del Replà, on continua sense fer-se res,i on encara un any més tard l’ús que li dóna l’equip de govern és per emmagatzemar cadafals. Tot plegat, aquests i d’altres despropòsits que per manca d’espai no podem contar-vos, evidencien l’esgotament del pacte de govern entre el PSOE i Ciudadanos, la via morta on ens ha portat la vella política. El PSOE ho vol tot:no tindre majoría, expulsar el soci de govern i alhora aprovar-ho tot. Nosaltres ara i ací i malgrat tot, estenem la mà a la resta de grups per a cercar l’entesa i el diàleg que el nostre municipi necessita.

I a totes les nostres veïnes i veïns ja sabeu, ens podeu trobar a l’ajuntament, als carrers i també a: somcompromis@gmail.com.