L’ajuntament de les Alqueries actualitza les retribucions als càrrecs electes

A iniciativa de Compromís i conjuntament amb la resta de partits de l’oposició, PP i Ciudadanos per mitjà d’una moció conjunta dels tres grups, el plenari del passat dijous va aprovar una modificació en les retribucions de càrrecs públics per aquesta legislatura.
Aquestes mesures obeeixen a més d’una necessitat d’estalvi per l’actual situació comptable de l’ajuntament a adaptar les retribucions al grau de treball, la responsabilitat i la representació política actual de cada grup.
La mesura més destacada és la rebaixa de les Juntes de Govern de 345 euros a 75 per regidor, i limitant-les a un màxim de tres al mes remunerades, posant fi a l’abús que d’aquestes feia l’equip de govern del PSOE, que amb un afany recaptatori convocava fins a tres juntes al mes sense cap necessitat, on tan sols es ratificaven les decisions preses per alcaldia, i d’una durada tan curta que ens arribava a costar fins a 23 euros el minut per regidor, a més cal recordar que aquest òrgan no és necessari per a un ajuntament com les Alqueries, essent tan sols necessari a les localitats de més de 5.000 habitants, així s’equipara la Junta de Govern, amb la Junta de portaveus sent aquestes ultimes més útils i plurals.
També entenem des de Compromís que adoptar aquesta mesura que pot paréixer un poc contundent és degut a l’extraordinària i anòmala situació política del nostre ajuntament, amb un govern format per quatre regidors d’onze, i que no és capaç ni de governar ni d’arribar a acords amb els altres grups.
La reacció de l’equip de govern ha estat amenaçar amb la dimissió en bloc, demostrant perquè es van presentar a les eleccions.

També es rebaixen un 5% les assistències a Plenaris, Juntes de portaveus i Comissions informatives, per altra banda s’introduirà les retribucions per Plenari (90 euros), Comissions (40 euros) i Juntes de portaveus (30 euros) extraordinaris, a causa del caràcter sobrevingut i el treball extra que suposen, convocant-se tan sols quan siga totalment imprescindible i necessari per al correcte funcionament de la institució.
Amb aquestes mesures les retribucions per assistència als diferents òrgans de govern quedaran així:
-Plenari ordinari 187 euros.
-Plenari extraordinari 90 euros.
-Junta de portaveus 65 euros.
-Junta de portaveus extraordinària 30.
-Comissió informativa 75 euros.
-Comissió informativa extraordinària 40 euros.
-Junta de govern 75 euros.
L’estalvi total per a l’ajuntament es de 37408 euros anuals.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.