El regidor Javier Muñoz (PSPV) perd el judici contra l’Ajuntament on demanava      323.000 € d’indemnització.

La Justícia ha donat la raó a l’Ajuntament de les Alqueries en la demanda que Javier Muñoz, regidor membre de l’actual equip de govern, interposà contra la institució municipal, en la seua condició de regidor delegat de festes, amb motiu de l’accident taurí que va patir el 9 d’octubre de l’any 2008.

Així, el Ple de l’Ajuntament va rebre la sol·licitud del regidor Javier Muñoz, mitjançant la qual pretenia obtindre una indemnització directa de l’Ajuntament de les Alqueries pels fets adés exposats. La intervenció del regidor de Compromís, Llorenç Poré, al Ple del dia 8 de setembre de 2011, junt als regidors i regidores del PP, va impedir que l’Ajuntament aprovara una important indemnització per al regidor. Cal remarcar que els seus companys i companyes del grup socialista van donar suport a les seues pretensions.

Compromís per les Alqueries va tindre clar que la sol·licitud que havia presentat el regidor Javier Muñoz a l’Ajuntament no era justa, tenint en compte que durant els fets que relatava el propi regidor, ell no es va limitar a exercir funcions que li corresponien com a autoritat municipal . Alhora, esta sol·licitud representava un clar greuge per als interessos de la Corporació Municipal i per extensió, del conjunt de la ciutadania de les Alqueries.

La Sentència número 322/2013, de 3 de desembre de 2013, del Jutjat Contenciós – Administratiu número 1 de Castelló exposa que “queda acreditat que el recorrent no es va limitar a exercir funcions de regidor, ja que s’observa que es troba dins del recinte i fora de la zona de seguretat (…) No s’observa que el recorrent faça funcions de vigilància, sinó que s’observa que participa en la festa, ja que accedeix a l’interior del recinte (…) i no està vigilant per a evitar qualsevol perill, sinó que assumeix un risc propi (…) per la qual cosa acceptà el risc d’estar a un lloc perillós”.

Compromís ja va demanar la dimissió del regidor Javier Muñoz, per entendre que era incompatible la seua autoritat municipal amb la demanda que interposà contra el propi Consistori.

Davant la desestimació del recurs que interposà el regidor Javier Muñoz contra l’Ajuntament de les Alqueries, que inclou el pagament de les costes per part del demandant, Compromís  exigeix que el regidor Javier Muñoz complisca la seua paraula, donada al Ple, on va afirmar que si la sentència li era desfavorable, ell dimitiria.

Les Alqueries, 13 de desembre de 2013