Compromís demana defensar els drets del treballadors del sector ceràmic

COMPROMÍS PER LES ALQUERIES, PER UN ACORD LABORAL DIGNE AL SECTOR CERÀMIC:

“EL GOVERN VALENCIÀ HA D’ACTUAR COM A MEDIADOR, IMMEDIATAMENT”

Un dels motors principals de l’economia a la nostra comarca, el sector del taulell, està vivint moments molt complicats: Degut a l’esclat de la bombolla immobiliària, aquest sector va arribar a perdre el 40% dels llocs de treball.

Actualment, els i les treballadores del taulell viuen un moment de gran incertesa, com a conseqüència de la falta d’acord per a renovar el conveni sectorial. La patronal, malgrat que les exportacions han pujat darrerament, pretén una congelació de salaris. Això, junt a la pujada de l’IPC, significaria a la practica una baixada salarial, la desaparició de complements i més flexibilitat horària.

De no arribar-se a un acord, el sector podria quedar-se orfe de conveni i en aplicació de la reforma laboral aprovada pel govern d’Espanya, s’haurien de negociar acords nous empresa per empresa, o bé directament de treballador a empresari, amb la consegüent pèrdua de poder de negociació per part dels i les assalariades que això comportaria.

Aquesta lamentable situació ha dut al sector a una vaga de tres dies aquest mes de desembre i a noves mobilitzacions per al proper gener, en cas de no arribar a acords. Recordem que una situació com aquesta no es vivia des de fa 34 anys.

Per això i sent conscients que aquesta situació afecta a molts dels nostres veïns i veïnes que viuen de la ceràmica, el regidor de Compromís per les Alqueries, Llorenç Poré, presentarà una moció sobre aquesta qüestió per al proper plenari municipal.

La moció de Compromís proposa que l’Ajuntament de les Alqueries inste el Consell de la Generalitat per tal que assumisca les responsabilitats derivades dels articles 19 (Títol II, Drets dels valencians i valencianes) i 80 (Títol XI economia i hisenda) de l’Estatut d’Autonomia. Aquests articles afirmen que  “la Generalitat impulsarà una ocupació estable i de qualitat”; i també que “garantirà a totes les persones el dret a un treball digne, ben remunerat, estable i en condicions d’igualtat i seguretat”.

Així, Compromís per les Alqueries considera que el Govern Valencià no pot defugir de les seues obligacions estatutàries i per tant també ha d’exercir la seua funció executiva en aquest cas. Per tant, el Govern Valencià ha d’esdevindre, necessàriament, l’agent mediador en aquest conflicte, a fi que la patronal i sindicats arriben a un acord per un conveni just i digne per a els treballadors i treballadores del sector tauleller.

 

les Alqueries, 17 de desembre de 2012                Compromís per les Alqueries

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.