Compromís per les Alqueries, conscients de la dramàtica situació econòmica per la qual travessen moltes families del nostre municipi, creiem que no es pot continuar amb la pujada d’impostos duta a terme per l´actual  Equip de govern, any rere any.


Pensem que les conseqüències de la crisi i de la situació d’endeutament de l’Ajuntament per la nefasta política duta terme els darrers anys basada en el “despilfarro” i la construcció no les poden pagar els que menys tenen.

Nosaltres volem rescatar persones i no als responsables de l’actual situació; és per això que presentarem al proper plenari una moció per a què l’Ajuntament es dote d’una ORDENANÇA MUNICIPAL D’ECONOMIA FISCAL per a bonificar a les persones més desfavorides, creant un sistema per a subvencionar els impostos municipals per aquests contribuents.

Els beneficiaris d’aquestes mesures serien: Els aturats de llarga durada, els qui tots els membres de la mateixa família estiguen a l´atur més de sis mesos, un 50% en l´IBI i un 55% en la taxa de fems, segons un màxim de renda. Les víctimes de la violència de gènere, 90% de l’IBI i 90% a l’impost de construccions. Famílies amb pocs ingressos (per davall del sou mínim interprofessional) 55% en l’IBI i a partir d´un 10% en l’escola infantil i piscina municipal. Persones discapacitades entre un 55% i un 75% en l’IBI, entre un 75% i un 95% en l’impost de construcció i un 100% de reducció en l’impost de vehicles i en els guals permanents, tot depenent de la renda i nivell de discapacitat. Persones jubilades fins al 55% en l´IBI i 55% en taxa de fems, segons renda. Persones que estiguen en procés de desnonament 100% en l’impost de plusvàlues i de l’IBI.

Aquesta moció també contemplarà la  possibilitat del fraccionament en el pagament d’impostos  com ja es va fent a moltes poblacions. Esta mesura afectaria a tota la població.
Tanmateix, Compromís per les Alqueries instarà a l´Ajuntament a què es publiquen i difonguen les possibles subvencions i facilitats de pagament que es contemplen en estes mesures.