Compromís per les Alqueries mostra la seua absoluta sorpresa pel vot negatiu que va emetre al Ple d’ahir el Grup Municipal Popular, en rebutjar la moció que sol·licitava la reducció al 50% de totes les retribucions que reben els membres de la Corporació per la seua assistència als òrgans de Govern.
Pel que fa al vot contrari del Grup Municipal Socialista, que alhora ostenta el Govern Municipal, entenem que respon a la mateixa actitud que té des de què es va inaugurar este període municipal: Una combinació de comoditat en el càrrec i desconnexió amb la realitat econòmica.
Compromís considera especialment greu que el Grup Popular de les Alqueries opose tan poca resistència a la insostenible política dels socialistes a l’hora de repartir retribucions entre els membres de la Corporació.
Cal reduir moltes despeses a l’Ajuntament de les Alqueries i s’ha de començar per les retribucions que reben els regidors i regidores. No és admissible que es retallen altres serveis públics essencials i alhora els edils continuen cobrant el mateix.
La proposta de Compromís és seriosa, com ho demostra el fet que ja en anteriors ocasions s’ha intentat, d’altres maneres, reduir estes despeses en el sou dels polítics. Per això, Compromís no ha tingut un altre remei que dur al Ple esta moció.
Finalment, Compromís per les Alqueries mostra la seua decepció per la nul·la sensibilitat que ha mostrat el conjunt de la Corporació en esta qüestió fonamental. Compromís, alhora, espera una rectificació. Alhora, Compromís no descarta noves mocions en este sentit i s’ofereix al diàleg amb la resta de Grups muncipals.