AL  PLE MUNICIPAL DEL DIA 8 DE MARÇ
                                      
Compromís per les Alqueries vol manifestar que, des de la constitució de l’actual Corporació Municipal, el grup polític socialista -responsable de conformar el govern local- no ha realitzat la imprescindible reflexió autocrítica sobre els seus darrers anys de gestió al capdavant del municipi. Alhora, Compromís considera que el grup socialista ha adoptat una actitud prepotent en relació a la resta de grups municipals que conformem l’Ajuntament de les Alqueries. 

Diferents han sigut els punts de dissensió provocats per esta inexplicable actitud del grup socialista: Un exemple d’açò ha sigut l’elaboració precipitada del Pressuposts de 2012, els quals han estat aprovats amb els vots socialistes i populars, tot amb el vot contrari de Compromís perquè –com ja anunciàrem- ens aboquen a “modificacions de crèdit” permanents. 

D’altra banda, el cas del regidor socialista Sr. Muñoz, qui ha denunciat l’Ajuntament de les Alqueries a fi de cobrar una indemnització de 321.000€ ha vingut a enterbolir encara més la vida municipal. La proposta de Compromís d’atribuir la defensa legal de l’Ajuntament, en este cas, a un advocat extern ha sigut objecte d’una profunda desconsideració per part de l’Alcaldia de les Alqueries. 

Finalment, el passat ple del dia 8 de març, el Portaveu de Compromís, Llorenç Poré, va demanar la dimissió del regidor Sr. Muñoz, perquè s’observa una flagrant incompatibilitat política entre les funcions que desenvolupa a l’Ajuntament i la seua condició de demandant contra el mateix Ajuntament. Tanmateix, en este ple, Llorenç Poré demanà la dimissió de la Sra. Consuelo Sanz, com a regidora-alcaldessa de les Alqueries, per tal com ha vinculat la seua activitat, com a primera regidora del municipi, a la defensa del seu company del grup socialista. 

Compromís per les Alqueries vol aclarir que no hi ha cap companyia d’assegurances contra la qual l’Ajuntament s’haja de defensar als tribunals, sinó que és contra el propi regidor d’Hisenda, Personal i Festes, que és qui ha presentat la demanda judicial contra l’Ajuntament. Per això, confondre este extrem és enormement greu i hauria de comportat l’assumpció de responsabilitats polítiques, com ara la dimissió. 

Compromís no ha lliurat, en cap cas, un xec en blanc al Grup Socialista de les Alqueries, al haver votat en blanc a la investidura de la Sra. Consuelo Sanz com a alcaldessa. Compromís espera del Grup Socialista que abandone l’actual actitud obstruccionista al capdavant de l’Ajuntament i adopte les decisions oportunes per tal que la legítima defensa del regidor Sr. Muñoz no pese com una llosa sobre la vida municipal, arrossegant cada vegada més persones darrere d’ell. 

Pel bé de la governabilitat de les Alqueries i pel respecte que mereix la ciutadania de les Alqueries, el Partit Socialista hauria de reaccionar adequada i proporcionadament als requeriments de l’oposició i a les condicions que realitat imposa. En darrer terme, Compromís expressa el manteniment de la seua oferta de diàleg amb l’Equip de Govern, a fi de trobar una solució satisfactòria a esta crisi.