L’Ajuntament de les Alqueries ha rebut una demanda presentada pel regidor Sr. Javier Muñoz, contra el mateix Ajuntament, per la qual es demana una indemnització de 321.000 €  ( Per l’agarrada d’un bou en les festes del 2008)
El Grup Municipal Compromís, davant l’existència d’esta demanda judicial, va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament per tal que la defensa municipal fora exercida per un advocat extern. El motiu d’esta iniciativa nostra és que considerem políticament incompatible la funció de regidor del Sr. Muñoz amb la seua situació de demandant contra l’Ajuntament.
 
La moció de Compromís va ser tractada al Ple del dia 9 de febrer, on quedà sobre la taula, a l’espera de la redacció d’un informe tècnic sobre la viabilitat, a fi de prendre’n una decisió definitiva en una posterior Junta de Portaveus.
Hui, 15 de febrer, s’ha celebrat la Junta de Portaveus en qüestió: En esta reunió, l’Alcaldia, fent ús de les seues atribucions legals, ha resolt, unilateralment, realitzar la defensa de l’Ajuntament mitjançant l’advocat que ja exerceix les funcions per a la pròpia institució municipal, i així, no buscar-ne cap altre de fora.
Tanmateix, en esta Junta de Portaveus, el Grup Popular ha preferit abstindre’s. El regidor de Compromís, Sr. Llorenç Poré, ha insistit en la incompatibilitat del regidor Sr. Muñoz, tot proposant-li la dimissió; com a forma lògica de superar la contradicció en què es troba el Sr. Muñoz i el Grup Socialista de les Alqueries.
 
D’aquesta manera, serà el lletrat de l’Ajuntament qui defensarà el propi Ajuntament en este cas tan insòlit, contràriament als desitjos de Compromís.
Finalment, volem manifestar que Compromís ha intentat per tots els mitjans que l’Ajuntament de les Alqueries, en un cas tan singular, tinguera una defensa diferent a la que fa servir habitualment. I la diferència es deu a què és el propi regidor d’Hisenda, Personal, Festes (…) qui és alhora qui ha interposat una demanda contra l’Ajuntament on ell està exercint ara mateix eixes funcions.
No és difícil d’entendre que la situació del Sr. Muñoz resulta del tot excepcional i el propi Grup Socialista dóna mostres de contradicció, per tal com ha de defensar els interessos de l’Ajuntament i alhora expressa el recolzament al seu company de grup polític.
Per tot això, Compromís ha considerat important que la defensa de l’Ajuntament es duguera a terme d’una manera excepcional, com excepcionals són les circumstàncies que concorren en este cas.
 
Així, Compromís manifesta la seua insatisfacció amb la via de defensa que ha adoptat l’Alcaldia del nostre Ajuntament; per bé que esperem que, tot i així, la Justícia done la raó a l’Ajuntament de les Alqueries en este cas.