El col·lectiu local de Compromís per les Alqueries, davant les declaracions realitzades per responsables del govern municipal, adscrits al partit socialista, en relació al no cobrament de les mensualitats a què tenen drets les treballadores i treballadors de l’Ajuntament, vol manifestar els següents punts:

  1. El Grup Municipal COMPROMÍS a l’Ajuntament de les Alqueries no ha rebutjat en cap cas que es designe un regidor o regidora membre de la junta de govern municipal, com a tresorer o tresorera.
  1. COMPROMÍS sí que va rebutjar que la responsabilitat subsidiària de les accions realitzades per este regidor/a, en l’exercici d’estes funcions públiques, recaiguera sobre el conjunt de regidors i regidores de la Corporació Municipal de les Alqueries, fins i tot amb la garantia dels seus propis béns particulars.
  1. Com que considerem excessiu i fins i tot abusiu que esta responsabilitat es faça extensiva de la manera anteriorment descrita i com que la Llei no prescriu obligatòriament este procediment: Sol·licitem que es modifique la manera en què la regidora o regidor tresorer fa partícips la resta de regidors de la responsabilitat de l’exercici d’esta funció; en la manera més convenient i fins i tot, arribats al cas, mitjançant l’exercici de la funció de tresoreria municipal per part d’un funcionari o funcionària.
  1. COMPROMÍS considera una actitud irresponsable la idea de què els i les treballadores municipals no cobraran este mes. Perquè sí que hi ha tresorer a l’Ajuntament, tot i que siga en funcions.
  1. El regidor de COMPROMÍS va expressar convenientment al darrer Ple municipal que s’acceptava com a tresorer la persona proposada, però no la forma en què es distribuïa la seua responsabilitat; per la qual cosa calia haver-ho votat de forma separada. Finalment, la convocatòria d’un ple d’urgència és una facultat a l’abast del govern municipal i de la corporació per tal de posar solució a una qüestió, que com esta, no ha estat resolta de forma satisfactòria. Així, esperem una solució ràpida i proporcionada al nivell de les declaracions realitzades anteriorment i un retorn a la normalitat en la gestió.

La Comissió Executiva de Compromís per les Alqueries.