El Col•lectiu local de Compromís per les Alqueries vol expressar el seu agraïment als centenars de votants que dipositaren la seua confiança en nosaltres, el passat diumenge dia 22 de maig.
L’obtenció de l’acta de regidor per al nostre cap de llista, Llorenç Poré, situa per primera vegada la nostra força política a l’Ajuntament de les Alqueries. Aquest fet, alhora, ens atorga una enorme responsabilitat, la qual estem en disposició d’assumir i d’administrar coherentment amb les nostres línies programàtiques.
Així mateix, volem felicitar els i les nostres companyes de la Coalició Compromís (Bloc – Iniciativa – Verds) pels bons resultats aconseguits; tant en l’àmbit autonòmic com en el municipal.
Tanmateix, cal felicitar la resta de forces polítiques que concorregueren a les eleccions locals de les Alqueries, perquè entenem que la democràcia es construeix des de la participació i la pluralitat. Així, interpretem que el poble de les Alqueries ha manifestat el desig que el nou consistori establisca un diàleg fructífer entre les forces que l’integren, a fi de garantir-ne una governabilitat millor, més transparència i una major presència de la ciutadania en els afers municipals.
Volem manifestar clarament que en este moment la prioritat de Compromís per les Alqueries no és arribar a pactes amb els altres grups polítics. La nostra prioritat consisteix en la formalització d’un diàleg amb tots els representants electes a la Casa de la Vila, a fi d’esbrinar quines hauran de ser les línies d’acció municipal prioritàries per al període que ara comença.
Tot i això, considerem imprescindible la realització d’un examen de la situació financera municipal, per tal de conéixer quin tipus de despesa s’haurà de reduir o bé haurà de ser eliminada, en benefici de les butxaques de tots els ciutadans i ciutadanes.
Per tots estos motius, considerem que l’actual moment hauria de ser qualificat de “diàleg per a l’establiment de possibles acords”, però en cap cas parlaríem de pactes de legislatura, els quals no figuren entre les nostres prioritats.
Compromís per les Alqueries vol ser una força fidel a les seues i els seus votants. Volem obrir de bat a bat les portes de l’Ajuntament, a tots i totes… Per açò mateix, ara cal que actuem amb la major prudència i sense precipitacions… Perquè són quatre anys de treball els que tenim per davant i perquè volem fer que les Alqueries siga el poble que sempre hem somiat.
L’Executiva Local de Compromís per les Alqueries. 26 de maig de 2011.